Weer terug van vakantie? Heerlijk in de zon gezeten, aan het strand gelegen of tijd doorgebracht op terrasjes? Dan voel je je vast weer energiek en opgeladen. Alleen is de kans groot dat je huid toe is aan herstel. Zonlicht zorgt voor afbraak van de huidcellen met als gevolg pigmentvlekken, rimpels en huidverslapping. Maar gelukkig zijn er nu goede behandelingen om weer een frisse en stralende huid te krijgen.

 

De meeste mensen houden van de warmte en het licht van de zon. Het helpt om te ontspannen en ons goed te voelen. Ook is zonlicht de belangrijkste bron van vitamine D (eigenlijk een hormoon). Ons lichaam kan het zelf aanmaken in de huid onder invloed van de ultraviolette B-stralen uit het zonlicht.

 

Zonneschade voorkomen

Maar teveel blootstelling aan de zon kan de huid beschadigen. De hitte van de zon verdroogt de onbeschermde huid en vernietigt de natuurlijke oliën in de huid. Helaas is zonneschade niet alleen huid-diep. UV-straling verandert het DNA van de huidcellen waardoor lijnen, rimpels, verkleuring, en zelfs kanker kan ontstaan.

 

Huidveroudering door zonlicht en zonneschade

Onderzoek toont aan dat UV-blootstelling de reden is voor 80% van de veroudering van de huid. Dat komt omdat de zon ultraviolet (UV) licht geeft dat de huid beschadigt en zonnebrand veroorzaakt. Na verloop van tijd kunnen deze stralen zorgen voor rimpels, huidverslapping, pigmentvlekken, rode plekken en andere huidproblemen. Het resultaat: je ziet er ouder uit dan je bent.

 

Is er een manier waarop je de klok kunt terugdraaien?

Belangrijk is natuurlijk om goed te smeren met een crème met een hoge beschermingsfactor om verdere beschadiging te voorkomen. Daarnaast zijn er een aantal behandelingen die de schade kunnen herstellen en weer zorgen voor een frisse en stralende huid.

 

Peelings voor een egale en jonge huid

Er zijn verschillende mogelijkheden om zonneschade aan te pakken maar peelings horen tot de meeste effectieve behandelingen. Medica Estetica werkt met verschillende peelings afgestemd op het huidtype en huidprobleem.

 

Bij een peeling worden de bovenste huidlagen op een veilige manier verwijderd waardoor de huid zichzelf gaat herstellen. Niet alleen verhelpt het oneffenheden, rimpeltjes en verslapping, ook zorgt het dat de cellen van de verschillende huidlagen gestimuleerd worden en zo komt er een gladde en egale huid tevoorschijn.

 

Restylane Skinbooster

Een van de nieuwste behandelingen op het gebied van huidherstel is de Restylane Skinbooster,  een behandeling met de huideigen stof hyaluronzuur. In onze huid wordt hyaloronzuur afgebroken naarmate we ouder worden wat volumeverlies in het gezicht veroorzaakt. De Skinbooster is een reeks hydraterende microinjecties met hyaluronzuur waarmee de stevigheid, elasticiteit en gladheid van de huid verbeteren.

 

Met de Skinbooster is het mogelijk weer een jeugdige uitstraling te krijgen. Gezicht, lippen, hals, decolleté en handen; de Restylane Skinbooster is voor iedereen die de structuur van de huid zichtbaar wil verbeteren, bijvoorbeeld in het geval de zon beschadigde huid of acné littekens. Daarnaast kan een Restylane Skinbooster een verouderde huid verjongen.