Wat is Micro-Needling?

Een zeer populaire en effectieve methode voor huidverbetering is micro-needling. Deze behandeling wordt toegepast om de huid te verbeteren, oneffenheden te verwijderen en om nieuw collageen aan te maken. Maak een afspraak bij Medica Estetica en laat uw huid professioneel behandelen. Ervaren artsen bieden veilige medisch cosmetische behandelingen. Betrouwbaarheid, vakkundigheid, innovatie en klantvriendelijk: daar gaat het om!

acne-littekens voor en na

N

Ben ik geschikt?

Micro-Needling wordt succesvol toegepast bij:

  • Littekens en acne littekens
  • Een door zon beschadigde huid
  • Grove poriën en/of grove huidstructuur
  • Melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd
  • Rimpels en fijne lijntjes
  • Cellulitis
  • Striae, ook wel striemen genoemd
  • Andere afwijkingen in de huidstructuur.
P

De behandeling?

Door gecontroleerde schade aan te brengen met het prikken, stimuleer je de huid om nieuw collageen aan te maken. Afhankelijk van het huidprobleem kan gekozen worden tussen verschillende stoffen voor extra stimulatie. Derma-rollers en/of derma stamps zijn micro-needling apparaten. In onze kliniek maken we gebruik van een micro-needling apparaat werkend op electriciteit. Met dit apparaat worden minuscule gaatjes in de huid geprikt in hoge snelheid. De diepte van de prikjes kan ingesteld worden (deze kan variëren van 1,0mm-2,7mm).

Wat kan ik verwachten? Na de behandeling

Blijvende en duidelijkere resultaten zullen zichtbaar worden na 3 tot 6 behandelingen (met intervallen van 2-8 weken). De toestand van je huid zal blijven verbeteren gedurende de volgende 6-12 maanden na een reeks behandelingen. Binnen 48 uur wordt het gebruik maken van de sauna afgeraden. De huid kan schraal aanvoelen, alsof u te lang in de zon hebt gezeten. Deze effecten van de behandeling trekken binnen enkele dagen weg.

U komt niet in aanmerking voor een behandeling wanneer u last heeft van sterk verdikt littekenweefsel (keloïd), open wonden, actieve herpes (koortslip) of actieve ontstekingen in het te behandelen gebied. Ook wanneer u minder dan 6 maanden terug gestopt bent met het innemen van isotretinoine (Roaccutane).

De behandeling duurt ongeveer 75 tot 90 minuten.

Na de behandeling zal uw huid verwijderd zijn van oneffenheden en weer stralen. Dankzij de nieuwe collageen laag dat uw huid aanmaakt zal uw huid ook jeugdiger en vitaler eruitzien.

Veelgestelde vragen

Op welke gebieden van het lichaam kan het toegepast worden?

De Micro-Needling behandeling kan worden toegepast op zowel het gezicht als de rest van uw lichaam.

Hoeveel behandelingen wordt geadviseerd?

Dit is afhankelijk van de ernst van uw klachten. Voor de meeste klachten zijn ongeveer 6 tot 8 behandelingen nodig.

Mag ik een behandeling ondergaan als ik zwanger ben?

Het wordt afgeraden om de Micro-Needling behandeling te nemen tijdens uw zwangerschap. De zwangerschap heeft namelijk een remmend effect op het resultaat van de Micro-Needling.

Kan ik make-up dragen na de behandeling?

Na de behandeling mag u tot 48 uur geen make up dragen. Het wordt geadviseerd om ook één week geen exfoliërende gezichtsproducten te gebruiken. Wel kunt u een crème met alleen een fysische filter gebruiken om u te beschermen tegen zonlicht. (bijvoorbeeld SPF30) 

Prijzen

XL Hair, per vial/flesje € 100,-
XL Hair 6 behandelingen (mannen) € 550,-
XL Hair 8 behandelingen (vrouwen) € 730,-

Boek Afspraak

9 + 12 =