Een behandeling met de lipolaser heeft twee doelen: het wegsmelten van lokale vetophopingen en het verstrakken van de huid. Het is een kleine ingreep met veel resultaat. De reductie van het vet is direct zichtbaar en neemt in de weken na de behandeling nog eens toe. De huidverstrakking volgt een aantal maanden na de behandeling. Lees hieronder meer over wat een lipolaser juist is en wat het inhoudt.

N

Het consult voor een behandeling met lipolaser

Tijdens het consult voor een behandeling met een lipolaser worden uw wensen besproken en wordt de huid door de arts geanalyseerd. Die bespreekt op basis hiervan de mogelijkheden. De arts zal de behandeling met een lipolaser nauwkeurig uitleggen, wat de verwachte resultaten kunnen zijn en natuurlijk is er ruimte om vragen te stellen over het behandelproces en over wat een lipolaser nu juist is. 

Zoals de naam al doet vermoeden, behoort een behandeling met een lipolaser tot de laserserie. Een laser is een zeer gespecialiseerd apparaat dat warmte en licht gebruikt om probleemgebieden te behandelen. De warmte van de laser zorgt voor het smelten van de onderhuidse vet. Om de slappe huid te verstrakken, zal de laser tijdens deze vorm van plastische chirurgie, onderhuidse warmte genereren. Deze warmte is verantwoordelijk voor de aanmaak van collageen en elastine, dit draagt bij aan een strakkere huid.

P

De behandeling met een lipolaser

Nu het duidelijk is wat een lipolaser nu juist is, kunnen we overgaan tot de behandeling. Voorafgaand aan de behandeling met de lipolaser markeert de arts het te behandelen gebied. Dan is er de plaatselijke verdoving. Nadat de verdoving is ingewerkt zal de arts het gebied behandelen door de canule onder de huid parallel heen en weer te bewegen om de vetcellen pijnloos te smelten. Aan het uiteinde van de canule zit een fiber. Deze geeft gecontroleerde warmte af.

De opening waar de canule doorheen gaat is zo klein dat deze niet gehecht hoeft te worden. In totaal ben je ongeveer een uur binnen. De daadwerkelijke behandeling met lipolaser duurt ongeveer een halfuur.

Na de behandeling kan het gebied gezwollen zijn door de verdovingsoplossing en door de behandeling. Het absorberende verband moet twee dagen worden gedragen. De druk van het verband kan de zwelling tegengaan en zorgt voor een goede huidhechting. Om dit proces te vergemakkelijken, kunt u nog een paar dagen een verband dragen.

Na de behandeling met lipolaser

Na de behandeling met de lipolaser is het belangrijk om het behandelde gebied zo snel mogelijk te verbinden. Dit kan met elastische bandages of compressiepakken. Afhankelijk van het te behandelen gebied en of i.c.m. liposuctie, zal de postoperatieve zorg variëren.

Over het algemeen kunt u lopen en lichte bewegingen maken. Paracetamol kan de pijn verminderen, 2x 500 mg elke zes uur, maximaal een week. Drie maanden na de behandeling met de lipolaser vindt er een controle plaats. Dat is het ideale moment om het verstevigende effect van collageen te zien.

Neem contact op met onze deskundige kliniek

Wilt u meer weten over wat een lipolaser is en wat de kostprijs is, of wenst u meteen een afspraak voor een behandeling te maken? Benader onze cosmetische kliniek in Nederland, met vestigingen in Breda, Rotterdam en Den Haag, dan snel. Dat doet u door te bellen naar 010 226 09 83, door een e-mail te sturen naar het e-mailadres info@medicaestetica.nl of door ons contactformulier in te vullen.

De lipolaser behandeling is mogelijk bij de volgende indicaties:

  • Een verslapte kaaklijn
  • Hamsterwangen
  • Verslapte hals
  • Verslapte onderarmen
  • Verslapte bovenarmen
  • Vet op de buik en in de taille
  • Verslapte huid op de rug
  • Vet aan de buitenkant van de bovenbenen
  • Verslapte huid aan de binnenkant van de bovenbenen
  • Vetophoping of huidverslapping op de knieën

Prijzen

Onderkin $1500
Lipolaser onderkin icm liposucties $2250
Liposuctie overige zones (lichaam) vanaf $1750
INTRODUCTIE VAN ONS TEAM

DE ARTSEN

Dr. Firdausi en dr. Köse zijn deskundige en gedreven artsen die voor iedere cliënt het maximale resultaat willen behalen. Om dat te bereiken hebben zij beide hun eigen specialisaties op het gebied van o.a. injectables, haartransplantatie, huid- en countourverbetering en cosmetische gynaecologie. Hierdoor kunnen zij de hoogste kwaliteit leveren voor elk specifiek probleem en elke wens.

Samen hebben zij Medica Estetica ontwikkeld tot een succesvolle kliniek die u er op uw mooist uit laat zien door klassieke behandelmethoden te combineren met de allernieuwste technieken.

Als arts zijn beide afgestudeerd aan de Universiteit in Rotterdam waar zij elkaar leerden kennen…

Boek Afspraak

8 + 14 =