Hoe werkt botox?

Botulinetoxine A is een eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Botulinetoxine A blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier. Na het inspuiten van Botox in de spier ontstaat relaxatie van de spier met als gevolg dat ook de vlak daarboven gelegen huid ontspant en rimpels verdwijnen. Het effect van botox houdt zo’n 3 tot 5 maanden aan. Rimpels behandelen met ‘Botox’ is een doeltreffende en snel werkende methode.

Waar kan Botox onder andere voor worden toegepast?

  • Voorhoofdrimpels behandelen
  • Fronslijnen behandelen
  • Kraaienpootjes behandelen

Ook tegen hoofdpijn en overmatig zweten is botox een effectief middel. 

 

Een ontspannen, gezonde en energieke uitstraling
In het afgelopen decennium is Botox uitgegroeid tot één van de meest populaire en succesvolle wapens in de strijd tegen rimpels. Rimpels in het gezicht ontstaan door een hoge spieractiviteit, de zogenaamde dynamische rimpels (fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen) zijn zeer goed te behandelen met Botox®, al dan niet in combinatie met een dermal filler (hyaluronzuur)

Natuurlijk resultaat

Wij streven altijd naar een natuurlijk en mooi resultaat. Alleen u zult weten dat u een behandeling heeft ondergaan, van de mensen in uw omgeving zult u alleen complimenten ontvangen. Behandeling met Botox geeft u een frissere en energieke uitstraling.

Wat zijn de toepassingen van Botox ? 

N

Rimpels

Botulinetoxine blokkeert de prikkeloverdracht van de zenuwen naar de spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. Botulinetoxine is een eiwit dat, in uiterst kleine hoeveelheden en sterk verdund,  geïnjecteerd wordt in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de lijntjes die ontstaan bij mimiek of glimlachen in het gezicht.

P

Migraine

Migraine is een veel voorkomend probleem waarbij botox een oplossing kan bieden. Migraine is een zware hoofdpijn, waar bijna geen enkele pijnstiller tegen opgewassen is. Na een hoofdpijn behandeling met Botox zult u merken dat migraineaanvallen minder frequent voorkomen en dat de intensiteit ook beduidend minder is. De behandeling bestaat uit diverse kleine injecties in bepaalde zones van het hoofd, de frons en het voorhoofd.

Overmatig transpireren

Overmatig transpireren kan heel vervelend zijn, niet alleen voor mensen in je omgeving, maar vooral voor jezelf. Dit kan op zijn beurt effect hebben op hoe jij als persoon wordt benaderd en effect hebben op je zelfverzekerdheid. Sommige mensen passen hun gedrag of levensstijl zelfs aan wanneer zij overmatig transpireren. Een botox behandeling bij Medica Estetica helpt overmatig zweten tegen te gaan voor een langdurige periode.

 

Tijdens een intakegesprek wordt bepaald wat uw wensen en verwachtingen zijn van de behandeling, daarna wordt er een behandelplan opgesteld. Ook wordt er tijdens het intakegesprek ingegaan op uw gezondheid en eventueel medicatiegebruik. Mogelijke bijwerkingen en risicofactoren, maar ook alternatieve behandelwijzen zullen met u worden besproken.

Voordat wordt overgegaan tot behandeling dient u een behandelovereenkomst te tekenen.

Behandelingen met Botox mogen alleen door (cosmetisch)artsen worden uitgevoerd. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten en is pijnloos. Resultaten zijn binnen enkele dagen zichtbaar en houden 3-5 maanden aan. Door regelmatig een botoxbehandeling te ondergaan kan het effect langer aanhouden.

Bij zeer diepe rimpels kan de behandeling worden gecombineerd met een dermal filler (hyaluronzuur). Welke behandeling het beste bij u past, wordt met u besproken door de arts.

De eerste 12 uur na de behandeling adviseren wij:

  • Geen alcohol te nuttigen.
  • Niet masseren of hard wrijven.

De eerste 1 week adviseren wij:

  • Fel zonlicht te mijden.
  • Sauna en zonnebank te mijden.
  • Je huid tot rust te laten komen en niet te kiezen voor een gezichtsbehandeling.

Botox valt onder de geneesmiddelenwet en wordt al ruim 30 jaar toegepast in cosmetische en medische behandelingen. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking en mogelijke bijwerkingen van dit middel. Na injectie van Botox kan de huid een lokale reactie geven, waardoor deze tijdelijk rood kan verkleuren. Bij injectie kunnen ook kleine bloedvaatjes geraakt worden, welke een blauwe verkleuring van de huid kunnen geven, ook dit is tijdelijk. Behandelingen met Botox zijn pijnloos.

Geconcludeerd kan worden dat Botox een veilig middel is dat met relatief kleine risico’s toegepast kan worden om rimpels te verminderen. Bij Medica Estetica bent u aan het juiste adres voor een veilige botoxbehandeling.

De prijs voor een behandeling met Botox is afhankelijk van het gebied dat behandeld dient te worden, de zogenaamde zones van het gezicht. Het voorhoofd, de frons en het gebied rondom de ogen zijn de zones waarover wordt gesproken bij botoxbehandelingen.

Veelgestelde vragen

Als de botox is uitgewerkt komen de rimpels dan erger terug?

Integendeel! Omdat de met Botulinetoxine behandelde zone een paar maanden niet actief is geweest, heeft de huid zich mooi kunnen herstellen. Bovendien heeft u de rimpels ook niet dieper gemaakt doordat u die spieren een tijd lang niet heeft gebruikt. 

Na hoeveel dagen kan ik weer aan het werk?

Na de behandeling van botox kunt u gelijk weer aan het werk. 

Wat is 1 zone?

Een zone is een gebied dat met Botulinetoxine behandeld kan worden. Bekende zones zijn frons, oog (kraaienpootjes) en voorhoofd.
In Amerika wordt gewerkt met eenheden, in Europa meestal met zones.

Tarieven

Botox 1 zone $115
Botox 2 zones $185
Botox 3 zones $250
INTRODUCTIE VAN ONS TEAM

DE ARTSEN

Dr. Firdausi en dr. Köse zijn deskundige en gedreven artsen die voor iedere cliënt het maximale resultaat willen behalen. Om dat te bereiken hebben zij beide hun eigen specialisaties op het gebied van o.a. injectables, haartransplantatie, huid- en countourverbetering en cosmetische gynaecologie. Hierdoor kunnen zij de hoogste kwaliteit leveren voor elk specifiek probleem en elke wens.

Samen hebben zij Medica Estetica ontwikkeld tot een succesvolle kliniek die u er op uw mooist uit laat zien door klassieke behandelmethoden te combineren met de allernieuwste technieken.

Als arts zijn beide afgestudeerd aan de Universiteit in Rotterdam waar zij elkaar leerden kennen...

Boek Afspraak

9 + 9 =