Wat is een peeling?

Het woord peeling vertaald uit het Engels is afpellen. Bij een peeling wordt de huid op een veilige manier verwijderd waardoor de huid zichzelf gaat herstellen. Door dit proces worden acne, littekens of oneffenheden minder zichtbaar. Niet alleen verhelpt het oneffenheden, ook zorgt het dat de cellen van de verschillende huidlagen gestimuleerd worden, hierdoor vertraagt het verouderingsproces. Heeft u last van acne, pigmentvlekken, rimpels, open poriën of een verouderde huid? Dan heeft Medica Estetica de perfecte behandeling voor u.  

N

Ben ik geschikt?

De TCA peeling is voor iedereen die een stralende huid wil. Ook huidproblemen als acne en littekens door acne kunnen een reden zijn om voor een TCA peeling te kiezen.

Indicaties voor een peeling zijn:

  • Pigmentvlekken
  • Acne
  • Rimpels
  • Vergrote poriën
  • Huidveroudering
P

De behandeling?

Bij een TCA peeling wordt speciale vloeistof op de huid aangebracht. Afhankelijk van de sterkte van de peeling worden één of meerdere huidlagen verwijderd. Na herstel ziet de huid er frisser en jonger uit. Rimpels, oneffenheden en acne-littekens verminderen sterk en de huidtint verbetert aanzienlijk.

 

Wat kan ik verwachten? Na de behandeling

Na de peeling wordt de huid goed ingevet met een crème. U kunt de huid thuis ook goed insmeren met een crème. De arts geeft advies over welke crème het beste gebruikt kan worden. Na de behandeling is de huid wat donkerder ook kunnen er vlekken zichtbaar zijn. In de enkele dagen na de TCA peeling zal de huid gaan vervellen. Wij adviseren u om 4 tot 6 weken na de behandeling de huid goed te beschermen voor de zon. 

In een uitgebreid intakegesprek worden uw wensen en de mogelijkheden besproken. Medica Estetica streeft altijd naar een natuurlijk en mooi resultaat. Het soort behandeling dat u nodig heeft wordt tijdens een consult uitvoerig besproken

De peeling behandeling neemt ongeveer 20 minuten in beslag.

Binnen enkele dagen zijn de resultaten van de peeling al zichtbaar. De huid moet na de behandeling dan ook goed beschermd worden met een speciale crème met spf. Medica Estetica zal u daarmee helpen.

Veelgestelde vragen

Mag ik na de peeling behandeling de zon in?

Na een peeling behandeling is de huid overgevoelig voor de zon. We adviseren u dus om uw huid met SPF30 in te smeren en om de volle zon te vermijden. Ook de sauna kun je niet direct na de peeling bezoeken.

Hoe lang houdt het resultaat van de peeling aan?

Dat ligt aan de ernst van de pigmentatie. Vaak worden meerdere peeling behandelingen gedaan voor optimale resultaat. Het resultaat van de peeling verdwijnt langzaam afhankelijk van de ernst in weken tot maanden.

Wordt de peeling vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Het is zeker mogelijk om een huidtherapie behandeling vergoed te krijgen door een zorgverzekeraar. Dit is afhankelijk van bij welke zorgverzekeraar u zit en wat voor soort zorgverzekering u heeft. Wij raden u aan om bij uw zorgverzekeraar verder te informeren.

Hoe vaak moet ik langskomen voor resultaat van peeling?

Hoe vaak u een peeling behandeling moet doen voor resultaat is afhankelijk van de ernst van de pigmentatie. Hoe vaker u een peeling behandeling laat doen, des te beter het resultaat zal zijn.

Prijzen

TCA Pain Control € 250
TCA Pain Control,
3 Peelings incl. 2 crèmes€ 650
INTRODUCTIE VAN ONS TEAM

DE ARTSEN

Dr. Firdausi en dr. Köse zijn deskundige en gedreven artsen die voor iedere cliënt het maximale resultaat willen behalen. Om dat te bereiken hebben zij beide hun eigen specialisaties op het gebied van o.a. injectables, haartransplantatie, huid- en countourverbetering en cosmetische gynaecologie. Hierdoor kunnen zij de hoogste kwaliteit leveren voor elk specifiek probleem en elke wens.

Samen hebben zij Medica Estetica ontwikkeld tot een succesvolle kliniek die u er op uw mooist uit laat zien door klassieke behandelmethoden te combineren met de allernieuwste technieken.

Als arts zijn beide afgestudeerd aan de Universiteit in Rotterdam waar zij elkaar leerden kennen...

Boek afspraak

3 + 9 =