Wat is een bovenooglidcorrectie?

Een bovenooglidcorrectie is een correctie van de huid boven uw ogen. Bij een bovenooglidcorrectie wordt het overschot aan huid verwijderd, al dan niet met onderhuids vetweefsel. Hierdoor zal u een verfrissende jeugdige blik krijgen!

Opper-ooglidcorrectie

N

Ben ik geschikt?

Naarmate we ouder worden verliest de huid van de oogleden haar elasticiteit. Doordat het onderhuidse bindweefsel verslapt wordt het vetweefsel naar voren geduwd. Hierdoor ontstaat een overschot aan huid dat leidt tot een vermoeide en oud uitziende blik. Dit kan er ook voor zorgen dat er een zwaar gevoel rust op de ogen of er hoofdpijn ontstaat. Dit alles kan een aanleiding zijn voor een bovenooglidcorrectie.

P

De behandeling?

Voordat de behandeling start worden uw oogleden schoongemaakt. Vervolgens zal de arts lijntjes tekenen op de plekken waar de huid verwijderd zal worden. De snijlijntjes worden in de plooi van het oog getekend, dit zorgt voor zo min mogelijk littekens. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving. De verdoving zorgt ervoor dat u niets van de behandeling voelt. Zodra de verdoving goed werkt wordt met een scalpel het overschot aan huid en eventueel vetweefsel verwijderd. Vervolgens wordt de huid gehecht.

Wat kan ik verwachten? Na de behandeling

Na de behandeling mag u 24 uur niet rijden, daarna wordt het dragen van make- up afgeraden totdat de hechtingen zijn verwijderd. De hechtingen van een bovenooglidcorrectie worden 1 week na de behandeling op de kliniek verwijderd. Het is mogelijk dat er eventueel bijwerkingen optreden zoals roodheid, zwelling en het moeilijk openen en sluiten van de ogen. Deze trekken binnen enkele dagen tot maximaal enkele weken weg.

Medica Estetica bespreekt tijdens het consult met u hoe de behandeling zal verlopen. Hier krijgt u natuurlijk ook cle gelegenheid uw vragen te stellen. Ook krijgt u tijdens dit gesprek te horen met welke medicijnen u moet stoppen voor de ingreep.

Een bovenooglidcorrectie duurt tussen de 30 en 45 minuten.

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is langdurig zichtbaar. U heeft geen last meer van hangende oogleden en uw blik straalt daarom jeugdigheid uit. Het beste resultaat is zichtbaar na 9 maanden. 

Veelgestelde vragen

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie zijn er nauwelijks littekens zichtbaar. Dit komt doordat de snede in de natuurlijke plooi van uw ooglid wordt gemaakt.

Doet de bovenooglidcorrectie pijn?

Door de plaatselijke verdoving tijdens uw behandeling zult u geen pijn ervaren. Wel is het mogelijk dat u na de behandeling lichte pijn ervaart in het behandelde gebied.

Wanneer kan ik werken na een bovenooglidcorrectie?

Wij adviseren u om tot 10 dagen na de ingreep geen zwaar werk te verrichten en om even te rusten.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Wij adviseren u om tot 1 week na de behandeling geen lenzen te dragen. Hierna kunt u weer lenzen dragen, maar let goed op dat u niet te veel aan het ooglid trekt.

Prijzen

Bovenooglidcorrectie  € 850,-
INTRODUCTIE VAN ONS TEAM

DE ARTSEN

Dr. Firdausi en dr. Köse zijn deskundige en gedreven artsen die voor iedere cliënt het maximale resultaat willen behalen. Om dat te bereiken hebben zij beide hun eigen specialisaties op het gebied van o.a. injectables, haartransplantatie, huid- en countourverbetering en cosmetische gynaecologie. Hierdoor kunnen zij de hoogste kwaliteit leveren voor elk specifiek probleem en elke wens.

Samen hebben zij Medica Estetica ontwikkeld tot een succesvolle kliniek die u er op uw mooist uit laat zien door klassieke behandelmethoden te combineren met de allernieuwste technieken.

Als arts zijn beide afgestudeerd aan de Universiteit in Rotterdam waar zij elkaar leerden kennen...

Boek Afspraak

14 + 4 =