Soms rust er nog een taboe op het onderwerp vaginale verslapping, maar dat hoeft helemaal niet. Het is een regelmatig voorkomend probleem na bevalling of menopauze en veel vrouwen hebben er dan ook last van. Onze vrouwelijk arts, dr. Köse, kan met een simpele en pijnloze behandeling vaginale losheid verbeteren. Daarnaast kan de behandeling ook incontinentie en vaginale droogheid verminderen.

Oorzaken vaginale losheid

De vagina bestaat net als de rest van de huid uit collageen vezels. Veroudering, vaginale bevalling en menopauze zorgen ervoor dat deze vezels zwakker en minder elastisch worden. Dat kan zorgen voor een wijdere vagina en een los gevoel. Met de Sensilift behandeling wordt dit eenvoudig opgelost in één of meerdere sessies afhankelijk van de klachten.

Sensilift behandeling tegen vaginale losheid

De Sensilift werkt op basis van ultrasone energie en geeft heel gericht warmte af waardoor de collageen vezels samentrekken en een boost krijgen. Het apparaat ziet er precies hetzelfde uit als de vaginale echo die veel vrouwen kennen van hun bezoek aan de gynaecoloog. Het voordeel van de Sensilift is dat de hele schede behandeld kan worden en niet maar een klein gedeelte zoals bij veel andere behandelmethodes.

Behandeling door vrouwelijke arts

Bij Medica Estetica wordt de behandeling uitgevoerd door vrouwelijk arts dr. V. Köse. In een eerste gesprek wordt er gevraagd wat u wilt bereiken, krijgt u uitleg en natuurlijk kunt u vragen stellen. Daarna volgt een kort inwendig onderzoek om ernstige verzakking uit te sluiten. Eventueel kunt u de behandeling meteen ondergaan (niet tijdens de menstruatie).

Resultaten vaginale verstrakking

De behandeling duurt 30 minuten en is pijnloos. U kunt meteen weer functioneren in het dagelijks leven, er is geen rusttijd nodig. Het resultaat wordt in 30 tot 90 dagen merkbaar als het collageen zich weer opbouwt. U krijgt een strakkere vagina die zorgt voor meer seksueel plezier, betere vochtigheid en minder incontinentieproblemen.