In de esthetische geneeskunde zijn injectables populair, met name omdat het minimaal belastende behandelingen zijn met vaak direct zichtbaar resultaat. In de toekomst zullen minimaal of niet-invasieve behandelingen toenemen en chirurgie zal steeds minder worden. Omdat steeds meer mensen tegenwoordig vroeg beginnen met esthetische behandelingen zullen ook minder heftige behandelingen nodig zijn wanneer deze mensen verouderen. Ultherapy is een voorbeeld van een niet-invasieve behandeling bedoelt om het bindweefsel te verstrakken. 

Bindweefsel verstrakken. Wat zijn de voordelen?

Ultherapy wordt ingezet voor het liften van de kin, een beginnende kaaklijn verzakking, een wenkbrauwlift of een gerimpeld decolleté. De behandeling is niet bijzonder pijnlijk en direct na de behandeling kun je je bezigheden hervatten. Het resultaat van de behandeling zal in de daaropvolgende maanden steeds zichtbaarder worden.

Aanmaak collageen

In tegenstelling tot lasers en radiofrequentie werkt Ultherapy van binnen naar buiten en kan er heel  gericht en nauwkeurig mee gewerkt worden. De ultrasound energie stimuleert de aanmaak van collageen in de diepere huidlagen. De warmte die daarbij vrijkomt lokt een genezingsreactie van het weefsel uit dat tot 6 maanden na de behandeling blijft doorwerken. De resultaten van de behandeling worden dan ook steeds mooier in de maanden erna.

Langdurige resultaten

De reacties van anderen na een behandeling met Ultherapy zijn vaak; Je ziet er beter uitgerust uit. Ben je op vakantie geweest? Wat zie je er stralend uit!

Gemiddeld zijn er 1 tot 2 behandelingen nodig, waarbij de 2e plaatsvindt na 6 tot 9 maanden. Het effect blijft 3 jaar zichtbaar. Na 2 tot 3 maanden zijn de resultaten van de behandeling te zien in een strakkere en gelifte huid die een jeugdige uitstraling heeft.