Je huid is een belangrijk onderdeel van je uitstraling. Waar botox en fillers onderhuids werken zorgt een peeling voor een jongere en frissere uitstraling van de huid zelf. We werken bij Medica Estetica met 2 soorten peelings; micro-needling en de diepere TCA peeling.

Bij micro-needling worden er met een electrisch apparaat miniscule gaatjes met hoge snelheid in de huid geprikt. De diepte van de prikjes kan ingesteld worden variërend van 1,0 mm tot 2,7 mm. Door gecontroleerde schade aan te brengen middels deze prikjes wordt de huid gestimuleerd om nieuw collageen aan te maken.

TCA peeling

De TCA peeling is een chemische peeling die dieper werkt en een van de beste behandelingen is voor huidverbetering. Met deze behandeling stimuleer je de huid tot regeneratie (vernieuwing) van de huidcellen wat leidt tot een strakkere en gladdere huid. Deze behandeling kan ook ingezet worden tegen specifieke huidproblemen als acne, littekens en pigmentatie van de huid.

Vermindering rimpels

Zo had ik onlangs een 33 jarige vrouw in mijn spreekkamer die er 10 jaar ouder uitzag door een door zon en roken aangetaste huid met veel rimpels en pigmentvlekken. Mijn advies was om een afspraak te maken voor 3 TCA peelings. Na de eerste behandeling maakte ze zich zorgen over de roodheid van haar gezicht maar na 4 dagen was ze erg blij met het resultaat. De lijntjes in haar gezicht waren al 30 tot 40 procent verminderd.

Behandeling

Tijdens de behandeling met de TCA peeling brengen we vloeistof aan op de huid die ervoor zorgt dat de bovenste huidlagen loskomen waarna de huid gaat vervellen. De vloeistof wordt in 3 lagen na elkaar op de huid aangebracht waarvan de laatste de minst fijne is omdat de huid dan brandend aanvoelt. Om dit ongemak te verlichten werken we tijdens de behandeling met een ventilator die de huid koelt. Zodra we de vloeistof verwijderen en de crème aanbrengen is de pijn weg.

Herstel en resultaat

De behandeling heeft een down time van 3 á 4 dagen waarin de huid rood is en vervelt. Om dat te camoufleren hebben wij speciale cosmetica die gebruikt mag worden op de behandelde huid. En door het gezicht ’s nachts in te smeren met een dikke laag vette crème kun je volgende dag de schilfering er afwassen. De TCA peeling vraagt een aantal dagen zorg maar geeft daarna verbluffende resultaten.