Als esthetisch arts wil ik mijn cliënten zo goed mogelijk van dienst zijn. Ik zorg er dan ook voor dat ik op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkeling. Daarnaast vind ik innovatie op het gebied van cosmetische geneeskunde ook erg interessant.

Zo was ik afgelopen april in Monaco voor het wereldcongres voor de esthetische geneeskunde. Een belangrijk onderwerp op dit congres waren de PDO draden. Dit is een draadlift methode, een facelift zonder snijden.

Er waren veel aanbieders van PDO draden te vinden op de beursvloer. Ook in de lezingen werden de draden gepromoot (veelal door de industrie gesponsord). In de serieuze discussies die plaatsvonden kwam echter naar voren dat PDO draden geen echte toegevoegde waarde hebben. De mooie resultaten die in de foto’s werden getoond waren het resultaat van combinatiebehandelingen van de PDO draden met fillers en botox.

Er is tot nu toe geen wetenschappelijke onderbouwing dat de PDO draden op zichzelf een verbeterend effect hebben. Er zijn alleen onderzoeken van de producenten van deze draden en die zijn niet altijd volledig objectief. Ik gebruik deze draden dan ook niet.

Ik werk met de zeer effectieve Silhouette Soft Lift. Deze draadlift methode geeft een heel goed resultaat dat zelfs in de loop van de tijd alleen maar beter wordt door de stimulatie van de aanmaak van collageen. De effecten zijn verbluffend en menig cliënt is hier tevreden de deur uit gegaan.

Ik vind het belangrijk om bij Medica Esthetica alleen te werken met producten waarvan de effectiviteit bewezen is door middel van wetenschappelijk onderzoek en door recensies over veelvuldig gebruik. Ook het FDA stempel, het agentschap van de VS dat de kwaliteit van het voedsel en de medicijnen controleert, vind ik een echt keurmerk.

Bij Medica Esthetica zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe behandelmethoden en producten maar deze moeten wel veilig zijn en goede resultaten geven. Want alleen dan kunnen we u de goede resultaten geven die wij beloven.