Heel veel vrouwen hebben last van haaruitval en uitdunnend haar. Er wordt vaak gedacht dat dit vooral mannen treft maar niets is minder waar. Bij Medica Estetica is 95% van de clienten die aan de bel trekken bij haarverlies, vrouw.

De makkelijke behandelmethodes via kapper en drogisterij werken vaak niet of maar tijdelijk, en de middelen die de huisarts of dermatoloog voorschrijven zoals Minoxidil geven veel bijwerkingen.

Gelukkig zijn er nu nieuwe effectieve behandelingen die haaruitval kunnen stoppen en nieuwe haargroei stimuleren.

Haargroei en oorzaak haaruitval

De beste manier om na te denken over de manier waarop haar groeit, is door je een tuin voor te stellen. Hoe goed het groeit is het gevolg van wat er “ondergronds” gebeurd. Haargroei in de haarfollikels vindt plaats in 3 fases en die kunnen door verschillende oorzaken worden verstoord.

Hoewel haarverlies bij mannen een groter probleem lijkt, hebben vrouwen bijna hetzelfde risico om haar te verliezen. Bij vrouwen gebeurt dit vaak in een periode van stress,  zwangerschap, de menopauze, schildklier verstoringen maar ook om andere redenen zoals ziekte, slechte voeding, roken, IVF behandeling, medicijn gebruik of erfelijke factoren.

 Er zijn veel soorten haarverlies, ook wel alopecia genoemd. De belangrijkste factor voor haarverlies bij zowel vrouwen en mannen is gevoeligheid voor het hormoon DHT (dihydrotestosteron).

Onder invloed van DHT worden de haarfollikels steeds kleiner. De haarfollikels produceren dan haren die steeds dunner worden en minder lang groeien. Daarom is het belangrijk om met een haargroei behandeling zowel DHT te remmen als de haargroei te stimuleren.

Dokter Firdausi van Medica Estetica is al jaren een expert op het gebied van behandelingen tegen haarverlies. Met de allernieuwste behandelingen op dit gebied behaalt hij hele mooie resultaten.

De oplossingen voor haarverlies

Medica heeft verschillende behandelingen om haarverlies te stoppen en haargroei te stimuleren.

De meest revolutionaire behandeling is de REGENERA ACTIVA (celtherapie). Deze eenmalige behandeling met eigen hoofdhuidcellen stopt haaruitval, regenereert de haarfollikels en zorgt voor nieuwe haargroei.

Deze behandeling is de voorloper van stamceltherapie die waarschijnlijk binnen 5 tot 10 jaar op de markt komt. Regenera Activa kan aanwezige haarfollikels (ook zonder haargroei) opnieuw aanzetten tot haargroei. Met de stamceltherapie van de toekomst kunnen er ook nieuwe haarfollikels worden aangemaakt.

Daarnaast biedt Medica Estetica de PRP behandeling. Uit bloed worden lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes afgenomen en in de hoofdhuid aangebracht. Dit stimuleert de haargroei waardoor de haren dikker en vitaler worden.

Hair XL is een behandeling waarmee hyaluronzuur met een dunne naald de hoofdhuid geïnjecteerd wordt. Hierdoor worden de haren steviger en blijven langer zitten. Xl Hair bevat naast hyaluronzuur vitaminen, deze zorgen dat de hoofdhuid voedingsstoffen heeft om actieve en gezonde haren te produceren.

HAARTRANSPLANTATIE met eigen haar is met name voor mannen een optie omdat zij vaak een plaatselijke kaalheid hebben. Bij vrouwen is de kaalheid diffuser, over het hele hoofd aanwezig waardoor transparantie voor hen niet geschikt is.

Behandeling en resultaat van de haar behandelingen

Voorafgaand aan een behandeling wordt er met een speciaal cameraatje gekeken hoeveel haarfollikels er bij u nog aanwezig zijn. Dit geeft een goede indicatie van het te verwachten resultaat. Vaak wordt er een combinatie gemaakt van bovenstaande behandelingen. 

Een advies van dokter Firdausi; wees er zo snel mogelijk bij! Ga langs bij uw huisarts om de oorzaken van uw haarverlies te laten onderzoeken. Niet altijd heeft de huisarts een oplossing maar Medica Estetica heeft die in veel gevallen wel.

Wacht niet te lang met behandelen, hoe eerder u erbij bent hoe mooier de resultaten!