Oorzaken huidveroudering

De tijd gaat snel en vroeg of laat merkt u dat ook aan uw gezicht. Maar wat zijn nu de oorzaken van huidveroudering?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en bestaat uit drie lagen. De dikste huidlaag, de dermis, bevat collageen, elastine en hyaluronzuur en die bepalen in grote mate de conditie en het aanzien van de huid.

De kwaliteit en kwantiteit van collageen vezels, elastine en hyaloronzuur beginnen af te nemen bij mensen boven de 25 jaar. Ook ontstaat er met het ouder worden in toenemende mate botverlies waardoor de onderliggende structuur van het gezicht verder slinkt. Het gevolg daarvan is volumeverlies en dat zorgt voor rimpels, plooien, verslapping en verzakking van huid en bindweefsel.

Aanpak huidveroudering

Alle facetten van veroudering kunnen worden aangepakt. Bij Medica Estetica werken we met een combinatie van behandelingen voor het beste resultaat. Het is met name deze combinatie die zorgt voor een frisser en jeugdiger gelaat.

Zo gebruiken we;

–   Botox voor rimpels

  • Fillers voor het opvullen van plooien en het terugbrengen van volume in het gezicht
  • Ultherapy en Silhouette Soft Lift voor het tegengaan van verzakkingen

Face mapping

Voor Medica Esthetica volg ik veel congressen en trainingen om op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van de aanpak van huidveroudering.

Eén van die ontwikkelingen is face mapping. Dit is een huidanalyse waarbij het gezicht in veertien zones wordt verdeeld met elk haar eigen potentiële problemen en behoeftes. Naar aanleiding hiervan wordt er een behandelplan opgesteld voor de komende 5 tot 10 jaar.

Ultherapy

Ultherapy is een waardevolle toevoeging aan het anti aging pakket. Het is een compleet nieuwe en effectieve behandelmethode tegen huidverslapping. Met hoogfrequente geluidsgolven (gefocuste ultrasound) kan de huid tot 5 millimeter diep worden verhit zonder de buitenste huidlagen te beschadigen.

Het effect is een geleidelijke versteviging, verstrakking en lift van de huid van kaaklijn, hals, wangen of voorhoofd. Het volledige effect van de Ultherapy behandeling wordt bereikt na drie maanden en houdt lange tijd aan.