Wat is PRP?

Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en bloedplaatjes wordt al tientallen jaren toegepast in de orthopedie (peesletsel) en voor wondgenezing. Recent is deze techniek ook voor de behandeling van haaruitval geïntroduceerd.

N

Ben ik geschikt?

Door gebruik te maken van lichaamseigen materiaal, is deze methode zeer veilig. Er zijn wel een aantal contra-indicaties waarbij het gebruik van PRP wordt afgeraden:
Trombocyten dysfunctie, trombocytopenie, hypofibrinogenaemie, hemodynamische instabiliteit, acute en chronische infecties, chronische leverstoornissen, huidziekten of huidkanker, ernstige stofwisselings- of systemische ziekten en voorafgaande behandelingen met permanente fillers.

P

De behandeling?

Bij deze nieuwste techniek wordt bloed van de cliënt afgenomen. Door een gepatenteerd procedé wordt plasma, met een grote hoeveelheid aan bloedplaatjes en groeifactoren, met herstellende eigenschappen verkregen. De concentratie van werkzame stoffen is 10 keer hoger dan normaal. Deze worden in de hoofdhuid geïnjecteerd.

Direct na injectie versnellen deze bloedplaatjes het natuurlijke herstelproces door:

  • Afgifte van groeifactoren.
  • Verbetering van de doorbloeding.
  • Reparatie van beschadigde huidcellen.

Wat kan ik verwachten? Na de behandeling

Voor optimale resultaten adviseren wij u 4 behandelingen in een periode van twee maanden te voltooien. Gevolgd door een onderhoudsprogramma van minimaal één sessie per jaar. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat een PRP behandeling van de hoofdhuid een remmend effect heeft op haarverlies en stimulerend werkt voor de aanmaak van nieuwe haarfollikels. In de Verenigde Staten wordt deze behandeling heel veel toegepast, de resultaten zijn verwonderlijk te noemen.

In het intakegesprek zal de arts met u bespreken of PRP voor u mogelijk is.
Een PRP behandeling duurt niet langer dan 60 minuten!
Door PRP verminderd de haaruitval en verbeterd de haarkwaliteit. Het resultaat wordt vaak binnen 3 tot 6 maanden zichtbaar. PRP tegen haaruitval wordt ook veel gecombineerd met haartransplantatie. Het effect van deze combinatie is dat de wondgenezing sneller plaatsvindt met minder littekenweefsel. Het ‘nieuw’ groeiende haar is van betere kwaliteit (dikker en steviger).

FAQ

Kan PRP voor zowel vrouwen als mannen gebruikt worden?
Werkt PRP ook op kale plekken van de hoofdhuid?
Kan ik mijn hoofdhuid direct na de behandeling wassen met shampoo?
Is PRP veilig?

Prijzen

INTRODUCTIE VAN ONS TEAM

DE ARTSEN

Dokter K. Firdausi werkt al jaren in de cosmetische / esthetische branche. In 2013 besloot hij zijn eigen kliniek op te richten en zo heeft Medica Estetica zich gevestigd in Rotterdam. Ondertussen is Medica Estetica uitgegroeid naar 3 locaties. Dokter Firdausi heeft zijn artsendiploma in 2010 aan de Erasmus universiteit in zijn geboortestad Rotterdam behaald. Al tijdens zijn studie geneeskunde ontwikkelde hij interesse in de cosmetische geneeskunde.

Na het behalen van zijn artsendiploma heeft dokter K. Firdausi zich gespecialiseerd in anti-aging en cosmetische geneeskunde. Deze specialisatie is terug te zien in de vele soorten behandelingen die hij nu uitvoert binnen de kliniek.

Book an Appointment

12 + 7 =