Hyperhidrosis behandelen

Behandeling bij overmatig zweten

Oplossingen tegen overmatig zweten

hyperhidrosis behandelen | Overmatige zweetproductie kan heel vervelend zijn, niet alleen voor jezelf maar ook voor de omgeving. Dit kan op zijn beurt effect hebben op hoe jij als persoon wordt benaderd.
We kunnen hyperhidrosis behandelen door injecties met een populaire vuller toe te passen aan de handpalmen, de voetzolen en de oksels. In de praktijk blijkt de behandeling vooral geschikt voor overmatig zweten in de oksels. Behandeling tegen overmatig zweten van de oksels is nauwelijks pijnlijk en het effect houdt relatief lang aan (3-6maanden).
Hyperhidrosis behandelen aan de voeten en handen is meestal zo pijnlijk dat verdoving noodzakelijk is.

Behandeling met een vuller, hoe werkt dat?

De vuller die wij gebruiken is een eiwit dat wordt aangemaakt door de bacterie Clostridium botulinum. Het valt onder de geneesmiddelenwet en heeft twee effecten

  1. Het blokkeert de werking van zenuwen die de zweetklieren prikkelen, waardoor voorkomen wordt dat de klieren zweet produceren.
  2. Het blokkeert de prikkeloverdracht van zenuwen naar spieren, waardoor de werking van de spieren afneemt of stil komt te liggen. (rimpelbehandeling, spacticiteit)

Behandeling

In een consult met de arts worden de klachten met de cliënt besproken. Daarna wordt de te behandelen gebied bepaald en wordt de vuller door middel van pijnloze micro-injecties in de huid geïnjecteerd.

Bijwerkingen?

De vuller die Medica Estetica gebruikt valt onder de geneesmiddelenwet en wordt al ruim 30 jaar gebruikt. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking en mogelijke bijwerkingen van dit middel.
Na injectie kan de huid een lokale reactie geven, waardoor deze tijdelijk rood kan verkleuren. Bij injectie kunnen ook kleine bloedvaatjes geraakt worden, welke een blauwe verkleuring van de huid kunnen geven, ook tijdelijk van aard.
De vuller beïnvloedt de zenuwuiteinden die gevoelig zijn voor aanraking of pijn niet, maar als het in contact komt met zenuwen die spieren bedienen, wordt de werking hiervan ook tijdelijk geremd. Deze bijwerking komt maar zeer zelden voor.
In zeer zeldzame gevallen kan de zweetproductie elders op de huid iets toenemen, dit wordt compensatoir zweten genoemd. Dit effect is zeldzaam, meestal licht en van voorbijgaande aard.
Hyperhidrosis behandelen is dus een relatief veilige behandeling, de meeste patiënten zijn erg blij met het resultaat.