Medische Microdermabrasie

Huid behandelen met Medische Microdermabrasie

Bij Medische Microdermabrasie wordt door middel van kristallen de huid als het ware gepolijst; de dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor wordt celvernieuwing gestimuleerd, wat voor een egalere huid zorgt. Ook zorgt deze behandeling voor een betere doorbloeding van de huid en stimuleert het de aanmaak van collageen.

Microdermabrasie kan ingezet worden bij de volgende huidproblemen:

  • Fijne lijntjes
  • Oneffenheden
  • Littekens (bijv. acne)
  • Grove poriën
  • Een door zon beschadigde huid
  • Pigmentatie
  • Acne (icm LED therapie)
  • Totale huidverbetering
Medische Microdermabrasie

Medische Microdermabrasie met (cryo)mesotherapie

Voor een beter resultaat combineren we de Medische Microdermabrasie met (cryo)mesotherapie (elektroforese, zonder naald). Na de microdermabrasie ligt de huid als het ware open, dit is een goed moment om bijvoorbeeld serums dieper in de huid te krijgen. Door middel van een elektroforese apparaat worden essentiële stoffen in de huid aangebracht. Deze behandeling is pijnloos.

LED lichttherapie masker

Om het effect van de behandeling verder te optimaliseren en om een anti-aging effect te stimuleren, wordt de behandeling afgesloten met een LED lichttherapie masker (Deesse Spectrum Mask). Dit kan in combinatie met een hyaluronzuurmasker.

Het LED-masker heeft drie standen met ieder een eigen functie.

Stand 1 zendt 630 nanometer rood licht uit om collageen te stimuleren en hyperpigmenatie tegen te gaan.

Stand 2 zendt 415 nanometer blauw licht uit om bacteriën die acne veroorzaken te doden en huidontstekingen tegen te gaan.

Stand 3 zendt zowel rood als blauw licht uit gecombineerd met licht uit een roze balk, wat de bloedcirculatie bevordert en wondjes heelt. Deze stand is bijvoorbeeld ideaal bij zonnebrand.

5 tot 10 behandelingen

Afhankelijk van het beoogde resultaat, wordt samen met de arts / schoonheidsspecialist bepaald welke behandeling het beste past. Voor een duurzaam effect adviseren wij een kuur van circa vijf tot tien microdermabrasie behandelingen, met een tussenpoos van zeven tot veertien dagen.

Duur van de behandeling

Elke microdermabrasie behandeling duurt ongeveer veertig minuten. In combinatie met iontoforese en LED lichtmasker duurt de behandeling ongeveer tachtig minuten. U kunt na afloop direct uw normale activiteiten weer oppakken. Belangrijk is wel om een huidverzorgingsproduct met een zonnefactor te gebruiken.