Botulinetoxine A is een eiwit dat wordt geproduceerd door de bacterie Clostridium Botulinum. Botulinetoxine A blokkeert de prikkeloverdracht van zenuw naar spier. Na inspuiten van Botox in de spier ontstaat relaxatie van dat spiertje met als gevolg dat ook de vlak daarboven gelegen huid ontspant en rimpels verdwijnen, het effect houdt zo’n 3 tot 6 maanden aan. Rimpels behandelen met ‘Botox’ is een doeltreffende en snel werkende methode.

Waar kan Botox onder anderen voor worden toegepast?

  • Voorhoofdrimpels behandelen
  • Fronslijnen behandelen
  • Kraaienpootjes behandelen

Ook voor bijvoorbeeld hoofdpijn en overmatig zweten is botox een zeer effectief middel.

Een ontspannen, gezonde en energieke uitstraling

In het afgelopen decennium is Botox uitgegroeid tot één van de meest populaire en succesvolle wapens in de strijd tegen rimpels in het gezicht. Rimpels in het gezicht ontstaan door een hoge spieractiviteit, de zogenaamde dynamische rimpels (fronsrimpels, kraaienpootjes en voorhoofdslijnen) zijn zeer goed te behandelen met Botox®, al dan niet in combinatie met een dermal filler (hyaluronzuur).

rimpels behandelen botox

Natuurlijk resultaat

Dokter Firdausi streeft altijd naar een natuurlijk mooi resultaat. Alleen u zult weten dat u een behandeling heeft ondergaan, van de mensen in uw omgeving zult u alleen complimenten ontvangen. Behandeling met Botox geeft u een frissere en energiekere uitstraling.

Behandeling

Tijdens een intakegesprek wordt bepaalt wat uw wensen en verwachtingen zijn. Daarna wordt er een behandelplan opgesteld door dokter Kamran Firdausi. Ook wordt er tijdens de intake ingegaan op uw gezondheid en eventueel medicatiegebruik. Mogelijke bijwerkingen en risicofactoren alsmede alternatieve behandelwijzen zullen met u worden besproken.

Voordat wordt overgegaan tot behandeling dient u een behandelovereenkomst te tekenen.

Behandelingen met Botox mogen alleen door (cosmetisch)artsen worden uitgevoerd. Een behandeling duurt ongeveer 20 minuten en is pijnloos. Resultaten zijn binnen enkele dagen zichtbaar en houden 3-6 maanden aan. Door regelmatig een botoxbehandeling te ondergaan kan het effect langer aanhouden.

Bij zeer diepe rimpels kan de behandeling worden gecombineerd met een dermal filler (hyaluronzuur). Welke behandeling het beste bij u past, wordt met u besproken door de arts.

Bijwerkingen

Botox valt onder de geneesmiddelenwet en wordt al ruim 30 jaar gebruikt. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking en mogelijke bijwerkingen van dit middel. Na injectie van Botox kan de huid een lokale reactie geven, waardoor deze tijdelijk rood kan verkleuren. Bij injectie kunnen ook kleine bloedvaatjes geraakt worden, welke een blauwe verkleuring van de huid kunnen geven, ook dit is tijdelijk. Behandelingen met Botox doen geen pijn.

Geconcludeerd kan worden dat Botox een veilig middel is dat met relatief kleine risico’s gebruikt kan worden om rimpels te verminderen. Bij Medica Estetica bent U aan het juiste adres voor een veilige botoxbehandeling.


Prijs: De prijs voor een behandeling met Botox is afhankelijk van het gebied dat behandeld dient te worden, de zogenaamde zones (1,2,3).