Hoofdpijn behandeling met Botox

Migraine is een veel voorkomend probleem. Migraine is een zware hoofdpijn, waar bijna geen enkele pijnstiller tegen opgewassen is. Het kan in ernstige gevallen echt uw leven beïnvloeden en een serieuze hindering vormen voor uw functioneren.

Tegenwoordig wordt Botulinetoxine, ofwel Botox, ingezet voor hoofdpijn behandeling. Er is veel wetenschappelijk onderzoek verricht naar het effect van behandeling van ernstige hoofdpijn (chronische migraine) met botulinetoxine en de resultaten zijn vaak positief. Botox zorgt namelijk voor een ontspannen gevoel in de behandelde regio’s. De frons en het voorhoofd zijn de regio’s die behandeld dienen te worden wanneer u de hoofpijnklachten wilt bestrijden via deze behandeling.

Na een hoofdpijn behandeling met Botox zult u merken dat migraineaanvallen minder frequent voorkomen en dat de intensiteit ook beduidend minder is. Bijkomend voordeel is dat u minder sterke pijnstilling hoeft te slikken; deze zijn vaak schadelijk voor lever en nieren.

Hoe werkt een hoofdpijn behandeling met Botox?

Wanneer u een hoofdpijn behandeling met Botox overweegt, wordt er eerst een intake gedaan met een arts. We bespreken uw klachten en beantwoorden vragen die u nog heeft. Daarna komen we overeen wat de behandeling in gaat houden en bespreken mogelijke bijwerkingen. De behandeling bestaat uit diverse kleine injecties in bepaalde zones van het hoofd. Het is een pijnloze behandeling die zonder plaatselijke verdoving kan worden uitgevoerd.

hoofdpijn behandeling botox

Voor een Botox behandeling tegen hoofdpijn is Medica Estetica een vertrouwd adres.

Voor meer informatie over hoofdpijn behandeling kunt u contact met ons opnemen