Gewichtsverlies met de methode van Eurodiet

De geschiedenis van suikerarme proteïne diëten is inmiddels ouder dan 30 jaar; de diëten hebben dus hun werkzaamheid bewezen. Resultaten boeken op korte en middellange termijn is misschien niet moeilijk. Gewichtsverlies op lange termijn behouden vergt een strikte medische begeleiding. Bij Medica Estetica wordt u in dit proces begeleid door een ervaren arts.

De methode van Eurodiet

De methode van Eurodiet gaat verder dan eenvoudig gewichtsverlies: het gaat om een grondige herprogrammering van de voedingsgewoonten, onder toezicht van een professionele zorgverstrekker.

HOE WERKT DE EURODIET-METHODE?

1. Medische begeleiding

afvallenBegeleiding door een professionele zorgverstrekker is essentieel wat betreft de aanpak van gewichtsverlies en de verandering van het eetgedrag. Voordat u met het programma start, spreekt u erover met uw arts of neem contact op met ons. Wij kunnen een naam geven van een professionele zorgverstrekker in uw buurt, die opgeleid is voor deze methode.

Voedingsgewoonten

U maakt een volledige balans op van uw voedingsgewoonten en gedrag, met behulp van een aantal innoverende diagnostische instrumenten. De resultaten helpen voedingsgewoonten te herprogrammeren volgens uw persoonlijke behoeften. U krijgt een startprogramma op maat voorgesteld, volgens:

  • uw gezondheidstoestand,
  • nagestreefd gewichtsverlies,
  • lichaamsbouw,
  • eetgewoonten en
  • uiteraard uw motivatie.

Tijdens het hele programma is uw arts of professionele zorgverstrekker uw bondgenoot in:

  • uw ondersteuning,
  • de hulp om valstrikken van uw een dieet te vermijden,
  • het toezicht op het goede verloop van uw gewichtsverlies (behoud van magere massa),
  • de analyse van de psychologische factoren die een rol spelen in uw streven naar gewichtsverlies.

Dit alles opdat u uw goede, nieuwe eetgewoonten (en uw gewichtsverlies!) op lange termijn vol kunt houden.

2. Menu’s aangepast aan uw behoeften

Naar gelang uw startpunt zal uw menutype bestaan uit uiteenlopende suikerarme en eiwitrijke dieetproducten, met een hoge voedingswaarde (te kiezen uit een reeks van meer dan 80 producten). Dit zijn gebruikelijke voedingsmiddelen waarvan u geleidelijk alle eigenschappen zal leren kennen. Voor de producten is het niet moeilijk: u bestelt ze online bij onze e-shop, of u vult een bestelbon in en u krijgt de levering aan huis binnen 48 uur.

3. Rekening houden met aspecten van gedragspsychologie

Soms veranderen we in het leven onbewust onze voedingsgewoonten om emoties op te vangen. Overvloed aan voedsel kan een manier zijn om emoties, stress en/of verveling tegen te gaan. Het is dan niet meer ‘alleen maar’ een reactie op honger. Uw arts of professionele zorgverstrekker zal rekening houden met deze motiverende en emotionele factoren in hun begeleiding. Met de Eurodiet-methode kunt u samen met uw arts of uw professionele zorgverstrekker de stappen vastleggen. En zo goede voedingsgewoonte verwerven.